Iz vaše države ne morete oddati naročila. United States

Oddelki

Proizvajalci

Naboji .222 Rem. 45gr / 2,9g FOX (20) Poglej polno velikost

Naboji .222 Rem. 45gr / 2,9g FOX (20)

KOL22245

Dodaj v košarico

Znamka: FOX Bullets
Kaliber: .222 Rem
Teža: 2,9g / 45gr
Pakiranje: 20 kos

Krogle Classic hunter so izdelane iz bakrove zlitine z 10% cinka (CuZn10), s čimer je zagotovljena primerna žilavost materiala, da se krogla pri prečkanju ovir deformira in ne drobi. Po obodu cilindričnega dela krogle so utori z namenom zmanjšanja naležne površine med kroglo in cevjo. Prednji del ima izvrtino, ki je globoka cca 1/3 celotne dolžine krogle, na ta način je določena stopnja deformacije krogle. V izvrtino je vstavljena konica iz temperaturno obstojnega polimera, katera da krogli značilen končni videz.

DEFORMACIJA V GOBICO
Krogla Classic hunter se ob zadetku v divjad deformira v gobico s približno dvakratnim premerom kalibra krogle in s tem ustvari širok strelni kanal v samem trupu in vitalnih organih divjadi. Zaradi svoje monolitne zgradbe in nadzorovane deformacije so poškodbe mesa praviloma zelo majhne.

V običajnih pogojih obdrži krogla preko 95% mase skozi celotno pot prodiranja. Ob zadetku v prsni koš divjad običajno pade v ognju ali pa je na njenem kratkem begu vidna obilna krvna sled.

ZAHTEVNO PRODIRANJE
V primeru zahtevnega in predvsem globokega prodiranja se lahko lističi gobice postopoma ločijo od jedra krogle. Pri tem pa krogla še vedno obdrži 80-85% mase. V tem primeru je premer vrha valja krogle še vedno večji od imenskega premera krogle.

Pri testih streljanja v namočen papir se je pokazalo, da pride do odstopanja lističev šele v zadnjih 20-25% prodiranja in še to ne v vseh primerih. Iz tega lahko predpostavimo, da bo krogla v večini primerov zapustila trup divjadi s popolno obliko gobice in preko 95% svoje mase.